Тромавите процедури по делото отчаяха близките на Милен Цветков

Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Кристиан Николов

18.12.2020 | 20:25 Редактор: Искра Ангелова

Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Кристиан Николов. 

София, навечерието на Великден. Един от най-светлите празници потъна в мрак. Автомобил, управляван от 22-годишния Кристиан Николов, се заби в автомобила на журналиста Милен Цветков, докато чака на червен светофар. За минути Цветков изгуби живота си.

8 месеца след фаталния инцидент прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу момчето, управлявало автомобила. Тромавите процедури отчаяха близките на загиналия.

"Не се сещам в коя държава толкова бавно се раздава правосъдие и това не е проблем само за Милен, а и за мен, и за цялата ни страна. Който има пари - ще бави, докато му олекне присъдата", категоричен е журналистът Мартин Карбовски.

Оказва се, че ако процедурата по внасяне на обвинителния се беше забавила с още няколко седмици, то през януари Кристиан Николов щеше да излезе на свобода, заради изтекла давност. 
 
"Софийска градска прокуратура успя за 8 месеца да изработи досъдебното производство, което се водеше срещу Кристиан Николов и да внесе в СГС обвинителен акт срещу него за умишлено извършено престъпление по транспорта, отнело живота на участник в движението", казаха от прокуратурата.

Адвокатът на близките на загиналия журналист Менко Менков посочи, че през изминалите 8 месеца обвиняемият и защитникът му са прилагали класически методи за забавяне на процеса. 

Вижте повече в репортажа на Александрва Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК