Скална маса се стовари върху движещ се автомобил край Велико Търново

Като по чудо няма пострадали, нанесени са само щети на автомобила

15.12.2020 | 18:55 Редактор: Радостина Димитрова

Скална маса се стовари върху движещ се автомобил в Прохода на Републиката. За инцидента съобщиха потърпевшите - семейство с две деца от Велико Търново.

Като по чудо няма пострадали. Нанесени са само щети на автомобила.

Семейство Солакови пътувало с децата си в събота в тъмната част на деня към Велико Търново, когато падащи камъни удрят автомобила им. 

"Просто, карайки в тъмното, на завой видях голямо количество скална маса да пада от склона. Завих надясно и избегнах по-голямата част от камъни, но една част удари колата, като, Слава Богу, нямаше камък в купето на колата", разказа Димитър Солаков.

Това, за последните 10 дни е втори случай. 10 дни по-рано на същият участък паднаха камъни, но бяха далече от автомобила и ги избегнахме безконтактно", добави Ирена Солакова.

Семейството пътува ежедневно в този участък, вече със страх.

"Настояваме да се вземат адекватни и навременни мерки, преди да стане трагедия на пътя и чак тогава да се сетят властите, че трябва нещо по-съществено да се направи с тези участъци', подчерта Димитър.

От пътната агенция, заявиха, че свличането на камъни се дължи на влажното и дъждовно време. Подготвял се и проект за обезопасяването на участъка. 

"Мога да потвърдя. Агенцията гарантира и има нагласата да осигури финансиране за почистване и стабилизиране на тези скатове. Докато проектът стане готов и се отпуснат средства, екипи на Пътното управление ще дежурят денонощно", посочи директорът на ОПУ Велико Търново инж. Венцислав Ангелов. 

Именно при такова дежурство е засечено друго свлачище – на прохода Твърдица Елена, който беше затворен за кратко през деня, но вече има друга организация на движение. 

След инцидента на Прохода на Републиката ще започне оглед на всички скатове.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК