Акушерка в Ковид отделение: Отвори се адът на земята

"Напливът е абсолютно денонощен", каза Милена Видева от великотърновската болница

09.12.2020 | 18:03 Редактор: Искра Ангелова

Акушерка влезе в Ковид отделение за 12 дни. 45-годишната Милена Видева от Велико Търново замени обичаната си професия да посреща новия живот, за да спасява от смъртта тежко болни пациенти с коронавирус.

Тя работи като акушерка в Отделението по неонатология във великотърновската болница. В края на ноември приела да влезе в едно от шестте Ковид отделения, където броят на болните нараснал главоломно, а персоналът изнемогвал. 

Единствено тя от Неонатологията приела новата си мисия, тъй като колегите ѝ били в рискова възраст или със заболявания. 

"Пред мен се отворя адът на земята. В моето отделение са здрави и доносени бебенца, а там са тежко болни, които се нуждаят от изключително всеобхватни интензивни грижи. От отделение, в което празнуваме живота всеки ден, попаднах в отделение, в което всеки час е изключителна победа и всеки час е знак, че сме отложили смъртта", коментира Милена Видева.

Тя прекъснала връзка с живота навън за 12 дни. Заедно с още една сестра се грижили за 18 пациенти, почти всички - кислородозависими. За престоя ѝ там шестима души загубили битката с коронавируса. 

"Напливът е абсолютно денонощен - ако изпишем двама, в следващите часове са пристигнали нови двама. Попаднах на изключителни професионалисти, заради които успях да се справя физически и психически. Изписаните хора за нас бяха голям празник, тържество на живота и победа над смъртта", категорична е акушерката.

От два дни Милена е отново сред близките в дома си. В деня на Света Анна тя получи благодарности от семейство, защото се е грижила неуморно за недоносената им дъщеря Алена. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 10
анонимен
преди 3 години
ха ха ха.. Оскар за най - добра комедия е този вирус създаден за всяване страх паника печалба от ваксини тровене на населението контрол и манипулация. Сигнализирай за неуместен коментар