Божков, готварски рецепти... Какво търсихме в Google тази година?

През 2020 г. сме се вълнували повече от глобални, отколкото от местни събития

09.12.2020 | 13:08 Редактор: Ивет Арабова
Божков, готварски рецепти... Какво търсихме в Google тази година?

Тази година от Google представиха специална статистика за най- често търсените думи и теми, свързани с Ковид пандемията. Българите най-често са търсили съвети, свързани с коронавируса, новините около разпространението му. 

Най- търсеното име обаче не е свързано с пандемията. То е на бизнесмена Васил Божков, който е в Обединените Арабски емирства с 18 обвинения. Следват двамата претенденти за овалния кабинет в САЩ, лидера на Северна Корея и председател на националния оперативен щаб у нас - ген. Венцислав Мутафчийски. 

В година, в която всички сме поставени пред изпитание, въпросът "Защо" е най- задаваният в интернет. Новините около разпространението на коронавируса, съветите за справянето с него, изборите в Съединените щати, и политическите събитията в България са най- търсените теми през 2020 година в интернет търсачката Google.

Имената на Джо Байдън, Доналд Тръмп и ген. Венцислав Мутафчийски са най- често проверяваните в мрежата. На първо място обаче е Васил Божков.

"Това не ме изненадва особено, той също се смята за една такава мистична фигура- и доста хора се интересуват какво прави, това е така доста очакван избор. Основните неща, които съм търсил в Google през последната година, бяха свързани с протестите", каза Георги Карамфилов.

Често търсени са и готварските рецепти. Любими на българите се оказват лещата, киселото зеле и крем брюлето. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Bloomberg/Gabby Jones

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Нормално питаме за тези, които са в новините...манипулацията е пълна... Сигнализирай за неуместен коментар