Различен празник в Бургас, раздадоха курбан и риба на медиците в града

Моряци почетоха паметта на загиналите рибари

06.12.2020 | 15:41 Редактор: Ивет Арабова

Бургас отбелязва празника на града по нетрадиционен начин - виртуално. Заради пандемията и за да се избегне струпване на хора, всички събития от празничната програма през целия ден се предават онлайн. 3000 порции риба и осветен курбан получиха бургаските медици за Никулден. 

"Печена е, с пресни билки е овкусена, а рибената чорба е направена с четири вида риба по рецепта на готвачите от остров Св. Анастасия", отбеляза управителят на Домашния патронаж към Община Бургас - Валентина Станкова.

"От името на УМБАЛ-Бургас искам да благодаря за предоставените пакети с храна. За нас това е голям и мил жест", каза Дора Христова от УМБАЛ - Бургас.

"Да, нетипичен, различен е този Никулден. Защото днес, на тази свята за бургазлии дата, молбите ни са отправени към всички наши съграждани, които се борят с тази коварна болест и към всички медици, които с всеки изминат ден намаляват и намаляват", коментира кметът на морския град Димитър Николов.

Въпреки пандемията се състоя традиционното литийно шествие, моряци почетоха паметта на загиналите рибари. За първи път на Никулден вой на корабни сирени огласи града. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК