Два дни безплатно паркиране на буферните паркинги в София

Мярката ще важи на 3 и 4 декември

02.12.2020 | 22:50 Редактор: Ивет Арабова
Два дни безплатно паркиране на буферните паркинги в София

Във връзка с повишените нива на фини прахови частици (ФПЧ 10) и неблагоприятни метеорологични условия, на 3 и 4 декември т. г. паркирането в буферните паркинги към станциите на метрото ще бъде безплатно, съобщават от Столичната община.

Паркингите на метрото са 6 и са разположени на бул.“Цариградско шосе“ при Интер експо център, на бул.“Джеймс Баучер“ и бул.“Черни връх“, при "Бизнес парк София“, два паркинга на метростанция "Бели Дунав“ и в центъра на метростанция "Стадион "Васил Левски“.

От Общината призовават гражданите при отопление да използват суха дървесина и висококачествени въглища, а при възможност да преминат и на екологично отопление. При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци, може да подадете сигнал на телефоните на съответното районно полицейско управление при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

Столичният инспекторат организира за четвърти пореден път предаване на стари гуми в район "Нови Искър“ в кв. "Курило“ на адрес ул. "Чавдар войвода“ срещу пощенския клон на 5 декември от 10:00 до 16:00 ч. Само за три дни при предишните инициативи в района в селата Локорско, Доброславци и Световрачане са събрани над 700 негодни за употреба гуми, а от началото на ноември - над 3500.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК