Здравното министерство провери защо сестра на първа линия е получила 193 лв.

Още в понеделник те ще получават обещаните от правителството 1000 лв.

29.11.2020 | 18:58 Редактор: Искра Ангелова

Административни неуредици са причина сестрите в Ковид отделението на болницата в Поморие да не получат обещаните от правителството 1000 лева. 

Те ще вземат бонусите си за работа на първа линия още в понеделник. Това обещаха от Министерството на здравеопазването, след като направиха спешна проверка защо сестра на първа линия е получила 193 лв. за работа в Ковид сектора. 

В Ковид отделението в поморийската болница има 15 легла, в момента те са пълни. За дежурство за ковид болните се грижи една сестра и санитар и евентуално доброволец. Точно тази една сестра, която дава дежурство в Ковид отделението, показа фиш с 193 лева за работа на първа линия. 

Днес от Министерството на здравеопазването извършиха проверка, обещаха още в понеделник медицинските сестри в поморийската болница ще получат 1000 лв. 

Старшата сестра на болницата в Поморие Христина Стефанова веднага след отпуск - влиза в Ковид отделението и работи там денонощно седмица. Грижите за болните от коронавурс са оценени на 193 лв. 

От здравното министерство обясниха, че парите са се забавили, защото болницата в Поморие се е включила на по-късен етап в битката с Ковид.

"Ако някъде има административно забавяне, ние се извиняваме на всеки един специалист, лекар, медицинска сестра", каза зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Над 20 000 човека на първа линия, по решение на ръководителите на лечебните заведения, са получили тези средства.

"Разпореждането на премиера беше ясно и категорично, че в понеделник последните пари, които трябва да се платят за Ковид, ще бъдат по сметката на МБАЛ-Поморие", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

А Христина ще продължи да дава дежурство в Ковид отделението, където персоналът е крайно недостатъчен.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
5 rate up comment rate down comment 0
Libre comment air
преди 3 години
Герберите лъжат като дърти ***...Освен 640 лв. Сестрите нищо друго не получават....шефа на пирогов и той лъже защото 3000лв.са само на думи... Сигнализирай за неуместен коментар
1
15 rate up comment rate down comment 1
Ради
преди 3 години
Кой знае още колко такива сестри има, които не са успели да си покажат историята пред медиите и така ще си останат... (( Сигнализирай за неуместен коментар