В сезона на листопада: Купчини листа гният по улици и тротоари в София

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Helpbook

28.11.2020 | 10:25 Редактор: Анисия Иванова
В сезона на листопада: Купчини листа гният по улици и тротоари в София

Сезонът на активния листопад е в разгара си, а събирането на листата трябва да се извършва по определен начин. В платформата Helpbook.info получихме няколко сигнала за недокрай свършена работа по събирането и извозването на растителните отпадъци.

Наш потребител е приложил снимки и описва състоянието на площите в район "Сердика“: "Втора поредна година наблюдавам как в ж.к. "Банишора" падналите есенни листа се събират на купчини около дърветата. Никой не събира и/или извозва тези купчини, а вятърът ги разпръсква обратно по улиците. В резултат те гният по улиците и тротоарите до късна пролет. В ж.к. "Лозенец" например листата се събират в чували, които после се извозват, и в резултат не гният с месеци по улиците, замърсявайки както обществени, така и частни площи, причинявайки неприятни миризми и най-вече създавайки опасност от подхлъзване", пише в сигнала.

От друг квартал получихме сходен сигнал: "Почистващата фирма събира листата и ги трупа на купчина (натрупани са вече и чували с листа), които не извозва вече един месец. Уж минава камион да ги събира, но това важи явно само за булеварда (не се влиза по малките улици). Лошото е, че започва да става бунище (туби от вода, бира и др.) адресът е кв. "Бенковски", ул. "Поп Георги Величков" 10 в непосредствена близост от центъра на квартала". Нашият потребител се надява работата да се свърши до край, за да не се появяват новоизникнали бунища.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК