Здравна система пред срив и лекари, които изнемогват

Водим война, но тя е с невидим враг, посочи Славчо Атанасов

26.11.2020 | 21:47 Редактор: Юлия Христова

Как частичното затваряне на държавата ще се отрази на обществото и икономикaта? Защо се стигна до това пациенти да починат на стълбите на голяма болница в Пловдив?

Този случай е наистина нелеп, няма коментар по въпроса. Това  каза за "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов и допълни: "Здравната ни система е пред срив и ако това стане, в България ще настане Апокалипсис. Виждам как лекарите на първа линия изнемогват. Някои си отидоха от този свят заразени с Ковид". 

По думите му нещата не са добре, съдейки дори по работата на собствената си дъщеря, която е психиатър.

"Някои мерки трябваше да се вземат лятото", заяви той за Bulgaria ON AIR. 

Според него Белодробната болница в края на Пловдив трябва да се възстанови. Била като хотел, с по двама души в стая, определена като най-добрата такава в страната преди време от комисия. Аргументът за затварянето ѝ били дългове от 3 млн. лева. 

"Това, което сега се прави закъсня и сега резултатът е налице. Водим война, казвам го като бивш военен, но тя е с невидим враг", посочи събеседникът.

Ангелов подчерта, че от Освобождението на България насам не сме се сблъсквали с подобно нещо, с такава ситуация. 

"Настояваме, за да е доволен бизнесът, 80% от оборотите на затворените магазини да се плащат от държавата. Това е реална мярка. Данъците могат да се намалят, но това трябва да го изчислят финансистите",  посочи Славчо Атанасов.

По думите му България била страна на протестите. След няколко месеца обаче има избори - тогава може да бъдат сменени управляващите от тези, които не ги харесвали. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК