Нинова: Затваряте държавата, а не гарантирате грижа за хората

Всеки трябва да почувства такава, настоя лидерът на БСП

25.11.2020 | 15:04 Редактор: Юлия Христова
Нинова: Затваряте държавата, а не гарантирате грижа за хората

"Докато депутатите от мнозинството отклонявахте вниманието с мъртвороден и печално приключил опит за свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова Конституция, правителството на Борисов затвори държавата без да осигури грижа за хората. Затварят се училища, детски градини, университети, молове, ресторанти, ограничават се събиранията на хора до 15 човека“, обяви от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова.

Нинова заяви категорично: Разбира се, здравето на хората е най-важно, но това затваряне трябваше да бъде съпътствано от икономически и социален план. Правителството направи това затваряне без готовност за нови икономически мерки, които да влязат в сила веднага, едновременно със затварянето. Икономическите субекти затварят в петък, но никой не знае кога ще влезе в сила държавната помощ за икономиката, за домакинствата и семействата. При първата вълна, помощта за фирмите беше осигурена след 3 месеца. По думите на работодателите от мярката "60/40“ са се възползвали 8% от фирмите в България. Това е още хаос в хаоса.

Нинова настоя, че моментът изисква висока отговорност на държавници.

"Сега ще проличи кой гледа с хоризонт – изборите през март и цел лично и партийно оцеляване, и кой – с хоризонт години наред и с цел – превеждане на България през кризата с грижа към хората“.

Снимка: Пресцентър БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК