Канонада от камъни и яйца по офис на ГЕРБ в София (ВИДЕО)

Напрежение в 136-ата вечер на гражданско недоволство в столицата

22.11.2020 | 14:25 Редактор: Радостина Димитрова

В 136-ата вечер на гражданско недоволство се стигна до напрежение, след като демонстрантите опитаха да пробият полицейски кордон и изпочупиха стъклата на офис на ГЕРБ. 

Протестът започна пред сградата, в която доскоро заседаваше Народното събрание. Недоволните искаха да поставят венец на централния вход, но плътният кордон от полицаи не позволи това да се случи, тогава напрежението за секунди ескалира. 

А вечерта след това продължи като игра между котка и мишка - в ролите полицията и протестиращите. Първата спирка на километричната беше пред сградата на МС. Веднага там се струпаха стотици полицаи, дори и тежко екипирани.

След това шествието заобиколи сградата на Народното събрание, а протестиращите поемаха в различни посоки, за да объркат униформените. В крайна сметка полицията обгради повечето сгради на властта, но пропусна Министерството на отбраната.

С пиратки протестиращите преминаха през храм-паметник "Александър Невски", паметника на Васил Левски и стигнаха до офиса на ГЕРБ-Оборище.

Там с канонада от камъни и яйца изпочупиха прозорците. А чували с боклук бяха изсипани пред входа.

Част от демонстрантите се разграничиха от тези действия.

След това протестиращите стигнаха до Орлов мост, където за час движението беше спряно. Там те определиха и следващата дата за национален протест срещу кабинета на Борисов - 14 декември.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
да вадят и те пиратките Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
Да
преди 3 години
Тия и те са мирни като мюсюлманите ! Сигнализирай за неуместен коментар