Депутат от ВМРО: Децата бяха противопоставени на служителите в МВР

Фундаменталното предизборно обещание за минимална пенсия 300 лв. е изпълнено, подчерта Красимир Богданов

19.11.2020 | 21:51 Редактор: Георги Камарашев

Семействата, които разполагат с официални доходи под 510 лв. на член, ще получават и пари за отглеждане на дете, и данъчно облекчение. Това се вижда от доклада на бюджетната комисия за проектобюджета за догодина.

"Не можем да кажем, че това е победа за ВМРО. Това е победа за децата на България. Намираме се в тежка демографска катастрофа. Ако не дадем шанс на семействата да отглеждат своите деца, ще дойде един момент, в който всякакви мерки ще бъдат безсмислени. Българските деца бяха противопоставени на служителите на МВР. Позицията на полицията беше изключително достойна. Вече имаме едно споразумение. Бюджетната комисия трябва да излезе със становище за формулата за детските надбавки", коментира депутатът от ВМРО Красимир Богданов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му към момента детските надбавки се запазват.

"Доходите на член от семейството, когато са под 650 лева, ще получават 80% от детските надбавки. Друга група хора ще получат данъчни облекчения. Смятам, че защитихме достойно правото на децата и това ще бъде една стъпка към подобряването на демографската ситуация в страната. От друга страна, исканията на полицаите също са справедливи. Ние с недоумение приемаме повторното разделение на едни групи хора и противопоставянето им на други", заяви Богданов пред Bulgaria ON AIR.

Относно Бюджет 2021 народният представител подчерта, че това бил бюджетът, за който "Обединени патриоти" се борели вече четвърта година.

"Достигнахме еманацията на нашите искания, за да изпълним социалните нужди на българското общество. Дали е предизборен този бюджет, не трябва това да е водещото. Не бива това да бъде основният мотив, който правителството и управляващите трябва да използват. Този бюджет е с ясната мисъл за тежките времена, в които се намираме", обясни той.

Богданов изрази мнение, че не трябва да се допусне да се разширява пропастта в доходите между страната ни и другите държави членки на ЕС. Той допълни, че от "Обединени патриоти" са изпълнили фундаменталното си предизборно обещание за минимална пенсия 300 лв. и сподели, че се надява тази насока да се запази и при следващи управления. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК