Нинова и други 32-ма депутати от БСП се включват като доброволци

Те ще започнат мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на левицата в НС

19.11.2020 | 10:01 Редактор: Ивет Арабова
Нинова и други 32-ма депутати от БСП се включват като доброволци

Още 33-ма депутати от БСП се включват като доброволци в преодоляването на кризата, предизвикана от Kовид-19, съобщи на страницата си във Facebook лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова. Сред тях е и самата тя.

Депутатите ще се присъединят към инициативата на тримата лекари-народни представители от левицата проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, които от миналия понеделник работят на доброволни начала в болниците в Свищов и Шумен, откъдето алармираха за краен недостиг на медици.

Доброволците от Парламентарната група на левицата ще се разпределят в три направления, според общото им решение, информират от пресцентъра на БСП.

По първото направление група депутати-социалисти влиза в болници и Kовид отделения в цялата страна, поясни в поста си Корнелия Нинова. Втора група от колегите им ще се включи в дейността на Районните здравни инспекции, а третата - в социалните служби.

"Част от колегите пожелаха да бъдат доброволци в здравни заведения и социални служби в избирателните си райони“, уточни Нинова.

Тя съобщи още, че депутатите-доброволци започват мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на БСП в Народното събрание. "Благодаря на нашите депутати, че в този труден момент проявяват гражданска отговорност и грижа  за хората“, написа още председателят на БСП Корнелия Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бай Кольо
преди 3 години
Егати тъпата тав Нинова, сега се сети за здравната система Сигнализирай за неуместен коментар