Единствената ни клиника по трансплантации става Ковид отделение

От лечебното заведение уверяват, че тя само ще бъде преместена

07.11.2020 | 14:55 Редактор: Ивет Арабова

Протест пред столичната "Александровска болница" след решението на ръководството да превърне клиниката по нефрология в Ковид отделение. Протестът беше организиран от гражданско сдружение "Боец", откъдето не са съгласни единствената клиника за трансплантации в страната да бъде преустроена.

Димитър Анастасов има две трансплантации и придружаващи заболявания. 

"Аз съм потресен и вътрешно целият треперя и не знам как ще продължи животът на всички пациенти на тази клиника, защото това е единствената клиника в България. Ние сме хиляди пациенти, които нямаме възможност на никое друго място да се лекуваме. Изобщо другите болници и другите отделения нямат представа от нашите проблеми и заболявания, които имаме придружаващи плюс трансплантацията", споделя той.

Клиниката по нефрология и трансплантация на "Александровска" болница е единствената в България. От лечебното заведение уверяват, че клиниката не затваря, а само ще бъде преместена.

Промените в клиниката са част от решението на Здравното министерство за реорганизация на болничните заведения. От клиниката се надяват наложените промени да не повлияят върху лечението на хора с трансплантации.

От "Александровска болница" обясниха, че дейността на Клиниката по нефрология и трансплантации няма да бъде спирана за никакъв период от време. Заради разкриването на Ковид легла се налага тя и още няколко клиники да бъдат преместени като пациентите ще продължат да бъдат лекувани. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК