Преброяване 2021

Най-важното, което трябва да знаем

08.11.2020 | 12:00 Редактор: Таня Харизанова

Освен за имотите под формата на актив, ще си говорим и за имотите под формата на бройка. Да, ще броим имотите и не само тях, защото на гости в студиото ще ни бъде човекът, който отговаря за преброяването на населението през 2021-а. С нея ще обсъдим как ще протече то, колко преброители се търсят още и как можете да станете такива.

7 364 570 души. Толкова голямо е било населението на България към 1 февруари 2011 година. Тогава е проведено последното преброяване в страната, а следващото ще бъде след само няколко месеца. Как ще протече то, какви резултати можем да очакваме, колко преброители се търсят още и как можете да станете такива. Коментираме в студиото на „Money. Bg” с Магдалена Костова, която е директор на дирекция "Демографска и социална статистика" в НСИ.

Няма как да не обърнем внимание и на една тема, която вероятно изглежда доста абстрактна за мнозина от вас, но на практика засяга живота на всички. Става дума за държавния бюджет и разходите, които планира. Скоро предстои той да бъде приет, а според мнозина експерти заложените разходи са опасно високи. Защо? Ще научим от финансовия експерт на „Money. Bg” Петър Илиев.

Всичко това и още – гледайте в предаването „Money. Bg” на 7 ноември от 16.30 часа по Bulgaria on air!