Полицаите на протест, настояват за 30% увеличените на заплатите

Обещанието на премиера за 15% по-високи възнаграждения не потуши напрежението

04.11.2020 | 18:10 Редактор: Ралица Братанова

Полицаите ще излязат на национален протест навръх професионалния си празник - 8 ноември. Служителите на МВР не са съгласни с новото обещание на управляващите - 15 процента по-високи заплати. 

Настояват за увеличение с 30 на сто, колкото е в останалите сектори на първа линия в борбата с Ковид.

След поредица преговори, завършили неупешно, полицаи и пожарникари обявиха, че излизат на национален протест в неделя. А междувременно продължават щафетните протести в страната. 

Днес към недоволните служители се присъединиха колегите им от Силистра. Които също са недоволни, че не са включени в списъка на институциите, които ще получат 30% увеличение на заплатите си заради битката с Ковид-19. 

За да мотивира и да благодари на служителите на МВР за тяхната работа, премиерът обяви, че увеличение догодина ще има и ще е по-малко, но ще е за всички. 

Обещанието за допълнителни възнаграждения обаче не потушиха напрежението. Служителите в МВР настояват работата им да бъде призната като такава на първа линия.

Синдикатите ще продължат преговорите си с ръководството на МВР, докато не получат желаното увеличение. 

Докато не постигнат резултат, продължават и протестите в цялата страна. 

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
да питам
преди 3 години
а когато пандемията на ковид-а свърши дали ще са съгласни заплатите им дабъдат намалени с 30%...нали няма да го има повече вируса Сигнализирай за неуместен коментар