Разпоредиха хотелите да са в готовност за настаняване на хора

Кабинетът отпусна 2,3 млн. лв. на общините за реализиране на 4 образователни програми

04.11.2020 | 13:19 Редактор: Юлия Христова
Разпоредиха хотелите да са в готовност за настаняване на хора

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да бъде създадена необходимата реорганизация за определянето на части от болниците, които да са специализирани само за лечението на Ковид-19, както и за готовност на хотелите за настаняване на хора при нужда.

По време на видеоконферентното заседание на правителството премиерът Борисов изиска от министрите максимално бързо да предприемат нужните действия.

В хода на онлайн заседанието министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов докладва на премиера Борисов, че е провел среща с директорите на болници и още днес ще бъде изработена заповед за реорганизацията, с която ще се гарантира осигуряването на необходимите медицински грижи за българските пациенти с коронавирус в специално обособените за целта части в болниците.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова информира, че е в ход излъчването на хотели, в които при нужда да бъдат настанявани хора при изчерпване на капацитета на лечебните заведения и до края на деня те ще бъдат конкретно посочени. Такава готовност е налице за София и София-област, но ще бъдат предложени такива места и за територията на цялата страна, съобщават от МС.

Борисов постави акцент върху продължаването на инвестициите в българското образование от страна на правителството. Кабинетът отпусна 2,3 млн. лв. на общините за реализиране на 4 образователни програми, съобщиха от Министерския съвет.

С тези средства ще се модернизират 7 професионални гимназии и средни училища, ще се подпомогнат 125 училища за дейности по проследяването на личните постижения на учениците, а 153 учебни заведения ще получат финансиране за помагането на по-плавния преход между отделните етапи на обучение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Арена Армеец няма ли да се обурудва? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
измират като круши ! ама пусто *** народ ....че и мързелив ! Сигнализирай за неуместен коментар