На дискотека в полунощ: Спазва ли се забраната нощните заведения да не работят?

Контролните органи обясняват, че стриктно ще се следи изпълнява ли се заповедта

31.10.2020 | 15:04 Редактор: Юлия Христова

От 1 ноември заведенията в столицата ще трябва да затварят врати най-късно половин час преди полунощ. По-строгата мярка бе наложена заради установени нарушения на забраната за работа на нощните заведения. Но наша проверка в Студентски град показа, че те продължават работа и след полунощ.

Петък вечер. 23.00 часа. Студентски град. В сила е заповед, според която нощните заведения да не работят - но това не е така. 

Екипът ни успя да влезе в заведението малко след 23:30. Но бяхме предупредени от персонала да не снимаме с личните си телефони и зорко бяхме следени затова. Минути след полунощ подадохме сигнал на 112, но така и никой не се отзова.

От четвъртък е в сила новата заповед, с която всички нощни заведения на закрито трябваше да затворят врати, но се оказа, че правилата за някои не важат и това наложи налагането на още по-строга мярка- вечерен час за всички заведения в столицата - 23.30.

"При проверка, която СДВР са направили в затворени нощни заведения, т.е. нощни заведения, които трябва да са затворени са установени нарушения", подчерта столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Ние няма да загинем без музика. Аз не съм застанал да защитавам изпълнители - поп фолк или поп певци или който и да е, аз защитавам абсолютно всички, които работят в този бранш. Те по някакъв начин трябва да оцелеят", казва певецът Люси Иларионов. 

Контролните органи обясняват, че стриктно ще се следи изпълнява ли се заповедта за работата на нощните заведения. 

Повече вижте в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК