От 1 ноември в цялата страна започва акция "Зима"

Софийското село Яна е едно от местата, където можем да изхвърлим старите си гуми

30.10.2020 | 14:41 Редактор: Георги Камарашев

От 1 до 30 ноември 2020 г. на територията на страната се провежда традиционната акция "Зима", съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Акцията е инициирана от Съюза на българските автомобилисти и се осъществява в партньорство с отдел "Пътна полиция" – ГДНП и с подкрепата на Българския Червен кръст, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Пътна инфраструктура", Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и други партньори.

От 1 до 10 ноември – кампания "С безопасно пътно превозно средство през зимата", насочена към водачите на ППС - велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др. Акцентът е извършване на проверка на светлините за тяхната изправност в съответствие с нормативните изисквания при регистрация и пререгистрация на ППС.

Планира се съвместно с органите на местната власт извършването на проверки за наличието на регистрация, както и за изправността на светлоотразителната сигнализация на ППС с животинска тяга и на малогабаритната селскостопанска техника. Проверките в това направление ще продължат и след приключване на акцията.

Софийското село Яна е едно от местата, където можем да изхвърлим старите си гуми. На 31 места в София можем да изхвърлим старите си гуми напълно безплатно. 

За миналата година са събрани 12 000 гуми. Сервизите за автомобилните гуми са задължени да вземат старите ви гуми, ако ги оставите.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК