Борисов: Може да се окаже, че имаме 300 млн. ваксини при 300 хиляди желаещи

"Настоявах за единен медицински протокол", заяви той

29.10.2020 | 21:37 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Може да се окаже, че имаме 300 млн. ваксини при 300 хиляди желаещи

"Всички знаехме какво ще се случи с Ковид-19 и затова настоявах за единен медицински протокол, единни бързи тестове, солидарност и справедлив достъп до ваксините в ЕС. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме срещу този коварен вирус", заяви министър-председателят Бойко Борисов преди видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на Ковид-19.

Българският премиер изтъкна, че безпокойство предизвиква темата за купуването на ваксини, тъй като за тях се правят заявки за доставки още преди да са разработени. 

"Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един момент може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди желаещи и след това трябва да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава", каза още министър-председателят Борисов, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Той добави, че ваксините изискват специални условия за съхранението, което налага допълнителни разходи.

"След малко ще запозная колегите ми от Европейския съвет с притесненията ми и ще настоявам за пълна прозрачност по отношение на снабдяването с ваксините", каза още Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 седмици
ти и тея от НС спрете да ни съспвате живота и без тва не се замисляте че вси4ки който са в БГ живеем в мизерия от 40 години и нищо не е оправено теиа от ЕС са луди щом вярват на лъжите ви Сигнализирай за неуместен коментар