fallback

Питане от районен кмет: Как да постъпя - с Ковид съм, а джипито не вдига

Кметът на район "Студенски“ в София подаде сигнал в платформата Helpbook.info

28.10.2020 | 16:29 Автор: Анисия Иванова

Как да действаме в случай, че имаме съмнения, че сме заразени с Ковид-19? Според националния щаб хората трябва веднага да се свържат с личните си лекари по телефона, за да получат съвет от тях как да действат. Личният лекар трябва да изиска обстойна информация от пациента, като трябва да се осведоми дали е пребивавал в рискови дестинации през изминалите две седмици и срещал ли се е с хора, за които предполага, че са заразени. Трябва да се установи какви симптоми има пациентът и да се вземе решение за адекватни действия.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от кмета на район "Студенски“ в София, в който се твърди, че поради наличието на притеснителни симптоми той е потърсил джипито си, но не е успял да го открие - никой не вдигал телефона.

Ето какво още пише в сигнала: "Тъй като имах симптоматика, си направих на доброволни начала спешен PCR тест, който се оказа положителен. Днес по мое нареждане ще се тества цялата администрация, която ръководя от 70+ човека.

Поводът да Ви пиша е друг: не мога да се свържа с личния си лекар, никой не вдига телефоните там. Спрях сина ми от училище - колко време ще продължава това? Трябва ли да минат и той, и съпругата ми на тест?

Вчера звънях в СРЗИ и оттам ми казаха, че имам работа с личния лекар и те нямат нищо общо с тях. Не мога да повярвам, че е възможна такава безотговорност, при това в такова кризисно време“!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате, не се колебайте - подайте сигнал в HelpBook.info!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback