Собственик на заведение: Обричат ни на бавна смърт

Затягат противоепидемичните мерки и във Варна

26.10.2020 | 17:59 Редактор: Радостина Димитрова

Затягат противоепидемичните мерки и във Варна. От ноември в областта ще затворят нощните заведения, а сватбите ще се провеждат с максимум 10 гости. След анализ на ситуацията в Кюстендилска област, членовете на местния кризисен щаб са решили да бъде спряна работата на нощните заведения от утре - до 10-ти ноември. Подобни мерки са предприети в редица градове, в които расте броят на заразените. От бизнеса са категорични, че това ще доведе до масови фалити.

От нощен живот за две седмици вече се лишиха няколко области в страната. Сред тях е и Благоевградска област. Причината – пълните болници и многото заразени.

"Няколко седмици сме в така наречената "червена" зона за цяла България, като броя на заболелите надхвърли 120 на 100 хиляди", коментира д-р Калоян Калоянов от РЗИ Благоевград.

Решенията за затваряне на клубовете по места породиха притеснения сред собствениците на барове и дискотеки в цялата страна. Георги Невдев, собственик на клуб в Перник

"Имам чувството, че всички тези мерки са тичане след събитията, ако някой може да гарантира, че затварянето след 14 дни ще има някакъв ефект – аз предлагам да затваряме всичко. И да се приключи, защото нас ни обричат на бавна смърт", категоричен е собственик на заведение в Перник.

А според думите на съпредседателя на Сдружението на заведенията в България Лъчезар Захариев "затварянето на този нощен бизнес ще повлече крак с масови фалити, хора без работа, които отиват на борсата".

Според лекари обаче мярката е адекватна. А от бизнеса се притесняват, че дискотеките ще останат затворени за по-дълго, а това от своя страна ще задълбочи финансовата криза в бранша.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
1
преди 3 години
Всички заведения и хотели в България колкото се може по-скоро дано всичките да фалират. Мафията да им свършат парите за да видят какво е глад. Сигнализирай за неуместен коментар