Времето остава хладно и със значителна облачност

Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса

26.10.2020 | 07:16 Редактор: Тодор Петров

Днес ще се задържи все така хладно и със значителна облачност. Валежите над източните части постепенно ще спират. Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, по Черноморието - до 15.

Времето преди обед ще се задържи със значителна облачност и превалявания, по-съществени над Източна България и над Добруджа. Следобед дъждовете ще спират и облаците ще се разкъсват. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг-югоизток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

Над Западна и Централна Европа се вихрят циклони, като над Италия се заражда вихър, който ще донесе у нас валежи главно в Южна и над Източна България. Източните територии остават с много слънце и сравнително топло време за сезона. 

Във вторник след временно разкъсване и намаление на облаците, следобед отново ще се заоблачи. Циклон с център над Гърция ще донесе топло и дъждовно време. В сряда и в четвъртък валежите ще бъдат често явление у нас, с по-значителни количества в централните и източни райони. Ще захладнее. 

От петък започва продължителен период със сухо време, сутрешни мъгли и слънце следобед. В събота и в неделя ще бъде слънчево.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК