Артисти поискаха с пърформанс ул. "Съборна" отново да е отворена за автомобили

Организаторите се надяват, че с песен исканията им ще стигнат до общината

24.10.2020 | 19:25 Редактор: Ивет Арабова

"Спаси "Съборна" - под това мото музиканти и артисти участваха днес на стрийт пърформанс в подкрепа на културата и с искане ул. "Съборна отново да бъде отворена за движение на автомобили. Тя стана пешеходна с решение на Общинския съвет през лятото.

Редица големи имена от българския културен живот подкрепиха инициативата улицата да се превърне в културен център, но отново да има автомобилно движение. 

"Да запази предишния си статут и да не стане напълно пешеходна зона. Може да се разширят примерно тротоарите, да се направят повече паркоместа, защото тази улица има дух, има култура в нея и всички хора, които минават, работят и живеят тук, ще се чувстват по-добре, когато не е затворена улицата само за пешеходци", смята актьорът Кирил Ефремов.

Включилите се артисти приветстват идеята улицата да се превърне в място за среща с публиката във време на пандемия. Днешното събитие е и началото на редица подобни културни прояви. Организаторите се надяват, че с песен исканията им ще стигнат до общината и ще бъдат чути. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Колко е странно да се налага за практични и удобни неща около нас, едни хора да протестират, заради решението на други... Сигнализирай за неуместен коментар