Радев към културни дейци: Давате морална сила и надежда

Държавният глава връчи отличия на официална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2

23.10.2020 | 14:19 Редактор: Радостина Димитрова
Радев към културни дейци: Давате морална сила и надежда

Връчвайки тези високи отличия искам да ви благодаря за това, че продължавате да разкривате пред света неизчерпаемото богатство на българската духовност и култура и отваряте широко вратите към света за нашите сънародници.  Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 връчи ордени на изтъкнати дейци на културата, съобщиха от пресцентъра на президента.

"Тези високи държавни отличия са израз на  огромното признание на нашето общество за изключителните ви заслуги към изграждането на българската духовност", подчерта Радев.

Президентът отличи с ордени Св. Св. Кирил и Методий“ –  огърлие Проф. д-р Елена Кутева-Тъпкова, Мая Вапцарова и Татяна Сърбинска. Ордени „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен бяха връчени на Симеон Идакиев, Христо Димитров и Ваня Грашкина-Минчева.

"Вие приехте знанието, таланта, културата и духовното начало като основа за развитието на нацията", обърна се към отличените държавният глава и добави, че те не само са възпитали в този дух многохилядната си публика, но и продължават със завидна енергия да утвърждават идеали в обществото ни.

Президентът подчерта, че с работата си наградените културни дейци творят и вдъхновяват към творчество и дават морална сила и надежда, че съзидателният ум и откривателският дух не могат да бъдат спрени от граници и от кризи. 

Снимка: Пресцентър на президентството

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК