Времето ще се позатопля, градусите скачат

Слънчево утро с краткотрайни мъгли в Тракия и над Дунавската равнина

21.10.2020 | 07:20 Редактор: Георги Камарашев

Времето ще бъде слънчево със затопляне, в южните райони температурите ще са до 24 градуса. Минималните температури ще са от 2 до 7 градуса, по Черноморието до 10-11, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Утрото ще бъде слънчево с краткотрайни мъгли в Тракия и над Дунавската равнина, а по Южното Черноморие ще се стелят ниски облаци. През деня видимостта ще се подобрява и ще бъде предимно слънчево. Следобед над западните райони ще се появи разкъсана облачност, която няма да попречи на слънчевия характер на времето. Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 15 до 21 градуса.

В петък ще бъде слънчево със затопляне, в южните райони температурите ще са до 27 градуса. В събота през нощта ще превалява над северозападните райони и по поречието на Дунав.

В неделя ще бъде хладно и ветровито с разкъсана облачност, повече по Черноморието. Ще превалява над централните и над източните части от страната. В понеделник ще се задържи хладно със значителна облачност. Валежите над източните части ще спират, а следобед ще превалява над Южна и Западна България.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК