2/3 от настанените в дом "Качулка" са заразени, 77-годишен е починал

Очакват се резултатите от PCR тестовете на още 20 обитатели

19.10.2020 | 17:45 Редактор: Искра Ангелова

83 нови случая на Ковид-19 в дома за възрастни с умствена изостаналост "Качулка" в Сливен. Очакват се резултатите от PCR тестовете на още 20 обитатели на дома.

Към момента с потвърдена коронавирусна инфекция са една трета от персонала и две трети от настанените в дома. Всички са в добро състояние и са изолирани. 

В дома има и смъртен случай - починал е мъж на 77 години без изявени симптоми, но със съпътстващи заболявания. В дома продължават работа служители с отрицателни тестове. 

"Очакваме от края на тази седмица - началото на следващата да се връщат на работа. И хората, първите диагностицирани служители. По отношение на потребителите, последното решение което са взели здравните власти, за което съм информиран, е да се преместят в друго помещение тези които не са вирусоносители", каза кметът на Сливен Стефан Радев.

Според местната власт ситуацията в "Качулка" не е подценена. Извършената проверка от РЗИ не е установила нарушения на противоепидемичните мерки. 

"Контролът е по спазване на мерките и осигуряване на всички необходими консумативи за лична защита на потребителите, на самия персонал необходимите дезинфектанти, спазването на всички мерки. Спазват се във всички социални домове", коментира зам.-кметът на Сливен Пепа Чиликова.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК