Борисов: Не може да ме обвиняват в предизборно харчене

Предвиждаме 10% увеличение на доходите, обяви премиерът

13.10.2020 | 12:20 Редактор: Тодор Петров

"Никой не може да ме обвини в предизборно харчене", каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на мястото, което се подготвя за площадка за Седми блок на атомната електроцентрала в Козлодуй. С него бяха министрите на енергетиката и финансите, както и представители на синдикалните организации. 

Борисов заяви, че всички средства се дават в помощ на хората и бизнеса, заради пандемията от Ковид-19. В последните 11 години пък всяко правителство на ГЕРБ е държало страната да е на излишък.

"Предвиждаме 10% увеличение на доходите. 360 милиона за учителите, за да завършим това, което сме обещали. За хората на първа линия увеличихме", добави министър-председателят.

Финансовият министър Кирил Ананиев препотвърди плановете за догодина, в които се предвижда индексация на пенсиите с между 5 и 10% и запазване на максималния осигурителен доход.

Борисов съобщи още, че на утрешното си заседание кабинетът ще отпусне средства за закупуването на още 16 000 компютри за училищата. 

"Вчера с Ангелов говорихме и за още 5 милиона за това лекарство, което казват, че помага, не лекува, но най-много помага - "Ремдесивир". Още 5 милиона ще дадем да се изкупят и да са пълни складовете", каза още Борисов. 

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
2 rate up comment rate down comment 0
Куку
преди 3 години
Не било предизборно. Абе вие за *** ли и имате? Кога последните десет години са се раздавали пари на калпак? Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 0
Stoyanov
преди 3 години
до Пенсионер:От кое правителство е гласувано бе, от това на ГЕРБ. И никой не ти казва че парите се дават ей така, да има ведомости , има и подпипс срещу тях. Ти обаче не можеш да вникнеш в темата а тя е.Не защо се раздават а защо се сетиха да ги раздават сега преди избори? (купуваме си гласове) Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 3
Пенсионер
преди 3 години
На калпак 50 лв. към пенсиите. Нали е гласувано от правителството, нали има ведомости, нали всеки пенсионер се разписва? Или ей така да си бръщолевят разни Адемовци-бивши социални министри. Ами да са го направили те. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години