След яйцата по министър Ангелов: 500 лева глоба за актьора Даниел Михайлов

По думите му решението на съда е позорно

12.10.2020 | 18:52 Редактор: Георги Камарашев

500 лева глоба за актьора Даниел Михайлов, обвинен, че е хвърлил яйце по здравния министър Костадин Ангелов. Съдът раздели неговото дело от това на задържания с него Валентин Караджов, който се оплака от полицейско насилие.

500 лева за едно яйце, това е позор. Така обвинения в хулиганство актьор Даниел Михайлов коментира решението на пловдивския съд, за това че е хвърлил яйце по областната управа на Пловдив, докато здравния министър е бил на посещение там. 

"Мотивите са ми едни, изразявам протеста си срещу правителството и главния прокурор - оставка незабавно, това са ми исканията и затова бяха моите действия. Министърът вървеше пред мен, ако исках да го оцеля, щеше да е той", обясни Михайлов.

Яйцето беше хвърлено на плочите пред областната управа в знак на протест. От адвокатите на подсъдимия стана ясно, че свидетели и видеозаписи от случката няма да се разглеждат. А на обвинените им е била отказана служебна защита, заради късния час. 

Делото на Михайлов бе отделено от това на Валентин Караджов с мотива, че едното производство е за хулиганство, а другото за упражнено полицейско насилие, от което се оплака Караджов. 

По време на съдебното заседание пред Съдебната палата в Пловдив се събраха протестиращи в защита на двамата обвинени. Въпреки желанието на протестиращите да присъстват на делото, те не бяха допуснати вътре, а кордон от полиция пазеше входа на Съдебната палата.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Супер, 500лв глоба!! Браво. При повторно такова, нека е хиляда лева. Бастуна актьор, кажи къде си актьор, ще взема кесия с яйца да изразя несъглаието си към теб. ***. Сигнализирай за неуместен коментар