71% от пренощувалите в хотели у нас от началото на 2020 г. са българи

Над 3,8 млн. са туристите, които имат поне една нощувка по време на пътуването си у нас

11.10.2020 | 10:00 Редактор: Ралица Братанова
71% от пренощувалите в хотели у нас от началото на 2020 г. са българи

71% от пренощувалите в местата за настаняване в страната от началото на 2020 г. са българи, сочат данните от Единната система за туристическа информация. Над 3,8 млн. са туристите, които имат поне една нощувка по време на пътуването си у нас, като 2,7 млн. от тях са българи и над 1 млн. са  чужденци.

Системата за туристическа информация дава възможност на туристическия  бизнес да проследява какъв е профилът на клиентите през различните сезони на годината, в това число пол, възраст и националност, както и предпочитаната вътрешна дестинация. До момента в нея са регистрирани над 18 хиляди обекти за настаняване в цялата страна, уточняват от Министерството на туризма.

По указание на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова Министерството на туризма за първи път започва да публикува актуалните статистически данни от Единната система за туристическа информация. Ще бъде достъпна информация за посещенията във водещи по интерес градове и курорти, както и от кои националности и на каква възраст са хората, които избират да почиват у нас.

Актуалните данни дават възможност на всеки бизнес, свързан с настаняване и допълнителни дейности и занимания, да вижда какъв е профилът на клиентите през различните сезони на годината, предпочитана вътрешна дестинация, пол, възраст и националност.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК