Очакват ни обилни валежи, над 35-40 л на кв. метър в 6 области

Най-високите температури за страната ще са между 15 и 21 градуса

09.10.2020 | 07:24 Редактор: Тодор Петров

Обилни валежи и през днешния ден, предимно в някои части на Северна България. По данни на Националния институт по метралогоия и хидрология, над 35-40 литра на квадратен метър се очаква да паднат в шест области, където е обявен оранжев код - Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра. В други шест също ще вали, но по-малко. 

Обявеният жълт предупредителен код за Враца, Разград, Търговище, Шумен, Варна и Добрич показва, че там количествата на валежите на места могат да надхвърлят 20-25 литра на квадратен метър.

Най-ниските температури ще са от 12 до 16 градуса, по Черноморието - до 20-21. През деня над източните райони ще се задържи облачно и дъждовно. По-интензивни ще бъдат валежите над североизточните райони. Късно следобед от запад на изток ще започне разкъсване и намаление на облачността, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Най-високите температури за страната ще са между 15 и 21 градуса, по Черноморието - до 22-23. Над Добруджа облачността ще бъде значителна. През целия ден ще превалява. В района на Шумен дневните температури ще достигат до 15-16 градуса. 

В събота очакваме значителна разкъсана облачност над северните райони, докато на изток ще бъде слънчево. В неделя утрото ще бъдат хладно със сутрешни мъгли и повече слънце през деня. Следобед ще се появи облачност, която няма да попречи на слънчевия характер на времето.

А в понеделник сутрешните мъгли ще напомнят за себе си, но по-късно през деня ще се затопли. Във вторник очакваме валежи с летен характер, слабо ще се понижат температурите.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК