"Воля": Ако сме с нисък рейтинг, защо се води кампания срещу нас?

"Партията има много политически противници", каза Пламен Христов

08.10.2020 | 21:39 Редактор: Искра Ангелова

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки беше осъден на четири години затвор за изнудване, а народната представителка от партията - Елена Пешева, твърди, че я атакуват с голи снимки. Има ли очерняща кампания срещу "Воля"? 

"За всички е очевидно, че срещу "Воля" има много сериозна кампания, която е скъпа. Тази кампания се води по много от големите медии, където всяка поръчка е доста скъпа, предполагам. Но това, както някои си мислят, че ни вреди - нас ни радва, тъй като никой не се бори срещу някого, който е слаб", каза депутатът от "Воля" Пламен Христов за "Денят ON AIR".

И подчерта, че партията има много политически противници.

"Те са потенциални наши опоненти, тъй като в даден момент ние сме били както срещу управляващите, така и срещу опозицията. Това е знак, че "Воля" върви напред и нейният рейтинг расте. Тези резултати, които хората виждат, не кореспондират с това, че има такива силни атаки срещу партията. Ако "Воля" е с наистина слаб рейтинг, защо някой ще се бори срещу нас", каза Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Депутатът припомни, че още преди време те са обявили, че машинното гласуване не е модел за справяне с манипулацията на изборния вот.

"Нашето предложение беше за електронно гласуване. Такова, което не може да бъде манипулирано по места. В момента се очаква да има около 12 000 машини, които са автономни устройство, пръснати в села и паланки, които ще се управляват от комисия, която никога не е виждала такова устройство", допълни Христов и отбеляза, че това е притеснително.

"Ние сме съгласни с мечтите на хората да имат безпристрастен вот и много от тях смятат, че машините са панацея. Капацитетът за електронно гласуване изисква много по-малко ресурс", категоричен е народният представител от "Воля".

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК