15 години без почивен ден - бивш кмет осъди собствената си община

За първи път от 20 години Лалов не спечели местните избори в Брегово

08.10.2020 | 19:06 Редактор: Искра Ангелова

Частен съдебен изпълнител запорира сметките на Община Брегово заради иск от дългогодишния кмет Милчо Лалов за неизползвани отпуски. 

За първи път от 20 години Лалов не спечели местните избори в Брегово и досегашния червен бастион сега се управлява от ГЕРБ. 

Възможно ли е да работиш 15 години без нито ден отпуск?

Вече втори ден работата на администрацията в Община Брегово е блокирана, след като Районният съд във Видин реши да се изплатят близо 60 000 лева на бившия кмет Милчо Лалов. 

"37 000 е обезщетението по член 224, тоест неизползвани отпуски от 2001 до 2010 година, включително и от 2017 до 2019 година", каза кметът на Брегово Илиян Бърсанов.

Така излиза, че екскметът почти не е напускал Общината последните 15 години. Според сегашния градоначалник атаката е политическа. 

"Конкретният повод е просто да дискредитира, понеже новото ръководство успяхме да направим доста икономии. Вчера видяхме какво има налично в касата и му преведохме всичко, тъй като не може да оперираме с банковите си сметки", допълни Бърсанов.

Според бившия кмет на Брегово исканията му са напълно справедливи.

"Моите искания са законосъобразни, аз никога не бих искал нещо, извън закона. Провел съм хиляди оперативки, една секунда не съм закъснял. Ден на кмета, една секунда не съм закъснял. Една секунда аз не съм отсъствал от работното си място", категоричен е Милчо Лалов.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК