Проверяват сигнал за малтретирано 3-годишно в детска градина в Русе

Бабата твърди, че взела внука си със синини по врата и обвинява персонала

07.10.2020 | 19:04 Редактор: Ивет Арабова

Институциите в Русе проверяват сигнал до общината за насилие в детска градина. Бабата на 3-годишно момче твърди, че в понеделник е взела внука си от градина със синини по врата и обвинява персонала за това. В детската градина казват, че такъв сигнал не е подаван. 

Марина е баба на 3-годишния Николаос. Тя твърди, че детето е малтретирано в детската градина, която от скоро посещава. В понеделник го взима на обяд, след обаждане от детското заведение, че момчето е болно. "Детето е с мокра коса, с чужда тениска, на която има кръв, треперещо. Взимам го и ми казват, че има температура 38,7. Аз го бутам, детето от вратлето нагоре – горещо, червено, ръцете му студени", сподели Марина Милкова. 

След като се прибират вкъщи, жената забелязва и друго.  "Червени петна тук по вратлето. Той от вратлето нагоре целия червен. Косата му мокра, ще кажете, че е поливан с кофа вода", разказа бабата на Николаос.

Директорът на детска градина "Радост“ обясни, че до нея сигнал за насилие над детето не е постъпвал нито от родителите, нито от учителите или медицинското лице. "Бях информирана от медицинското лице за възникнал конфликт между нея и бабата на детето. Детето е на градина, не е спирало посещенията си, към момента също е в група. Поводът за конфликта е, че детето е върнато предния ден с температура. Никой не е забелязал да има следи от нанесено насилие по него", обясни директорът на детската градина Светла Илиева.

По казуса от Община Русе твърдят, че има подаден сигнал по случая, но той е от бабата, а тя няма родителски права над детето. От общината добавиха, че вече имат обаждания в защита на учителките, които работят във въпросната група в детската градина. Проверките по случая продължават.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК