Протестът на автоинструкторите приключи без резултат (+снимки)

Преговорите между Министерството на транспорта и недоволните се провалиха

07.10.2020 | 15:49 Редактор: Георги Камарашев

Автоинструкторите излязоха на национален протест в центъра на София. Недоволството им е срещу предлаганите промени в наредбите, регламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори. Браншът не е съгласен учебните центрове да бъдат регистрирани като търговски, а автомобилите да бъдат собственост на фирмата или на банката. Не са съгласни и с провеждането на т.нар. вътрешен изпит. 

Протестът приключи без резултат, тъй като се провалиха преговорите между Министерството на транспорта и протестиращите. Те поискаха да говорят лично с министъра, но от ведомството предложиха преговорите да бъдат с шефа на автомобилната администрация. Демонстрантите отказаха и блокираха движението на бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". После те се върнаха и се отправиха на шествие.

Недоволните обявиха, че нов протест ще има на 22 октомври, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

В София те изразиха недоволството си от 13:00 ч. на площад "Батенберг". Това е вторият протест на автоинструкторите срещу предлаганите промени, след като през януари тази година над 400 учебни автомобила блокираха жълтите павета. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Даам трябват си правила и истински стабилни закони ,не само в курсовете за кола ами и в цялата държава. Сигнализирай за неуместен коментар