Нова транспортна схема в София - възможно ли е?

Проект цели единна система за оценка и планиране на градската среда

06.10.2020 | 20:25 Редактор: Калина Донкова

Единна система за планиране и оценка на градската среда в София. Това е основната задача на общинското предприятие "Софпроект", което вече се казва "Софияплан".

Идеите му бяха представени преди ден, като основният фокус пада върху обединяването на всички стратегии за развитието на столицата.

Спешен за решаване проблем са частните терени в парковете и терените за озеленяване. Причината - срокът за изкупуване на повечето терени срокът изтича през 2022 г.

В момента се работи по доклад с предложение за имотите за изкупуване, средствата за които да бъдат включени в бюджета за догодина.

Липсата на транспортна схема  в София също е сред основните за решаване казуси. Вече са предприети стъпки в тази посока, посочи в студиото на "Директно" арх. Любомир Георгиев, директор на "Софияплан".

Вижте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
still
преди 3 години
Докато знаците и светофарите се управляват от племеник на Фастъчкова, София не я чака нищо добро. Дано по-скоро издигнат този индивид на по-висока позиция - далеч от транспорта та да се оправи организацията на движението в града. Сигнализирай за неуместен коментар