fallback

Васил Петров с концерт-спектакъл SymphoNY way

От Чарли Чаплин, през Бразилия, до Бийтълс

05.10.2020 | 18:00 Автор: Таня Харизанова

На 7 октомври в зала „България“е третото издание на концерта – спектакъл SymphoNY way, което приключи с 8 концерта досега с голям успех в цяла България, предимно по Черноморието. Имах концерти във Варна, Бургас, Пловдив, Петрич, Балчик, Созопол... къде ли не. Това каза в предаването „Опорни хора“ гласът на българския джаз Васил Петров.

На 7 октомври хората могат да видят този концерт заедно с Врачанската филхармония, гостува ми и гениалната цигуларка Зорница Иларионова. Проектът вече е усъвършенстван и се изпълнява на сцената на една прекрасна акустична зала. Хората могат да се насладят на музиката, която сме им подготвили, добави българският Франк Синатра.

Много зрители твърдят, че в този проект имало някаква драматургия в начина, по който се изграждал репертоарът. Наистина има определено изграждане, усещане за нещо, което е съдържателно и прави хората по някакъв начин щастливи.

Започваме проекта съвсем обрано, с филмовата музика на Чарли Чаплин от „Светлините на рампата“, след това отиваме до Бразилия, после започваме най-доброто от Бийтълс, Франк Синатра, след това отиваме до по-тежката филмова музика – въобще репертоарът се разгръща. Според зрителите, драматургията се състои точно в това изграждане на целия спектакъл.

Цялото интервю с Васил Петров можете да гледате във видеото.

fallback
Още от България
fallback