Протестиращите от кв. "Обеля-2" и Мая Манолова блокираха бул. "Ломско шосе"

Манолова призова кмета Фандъкова да дойде на един от протестите срещу презастрояването в Обеля

04.10.2020 | 16:34 Редактор: Георги Камарашев
Протестиращите от кв.

Протестно шествие организираха жители на столичния квартал Обеля-2 и Мая Манолова днес в знак на недоволство срещу презастрояването на зелените площи в квартала. Те блокираха бул. "Ломско шосе". По време на протеста дойде и полиция, която отцепи движението на коли по булеварда.

Пряко потърпевши от издаденото разрешително за строеж в зелената площ, на която има детска площадка, са жителите на блоковете 260 и 262, които разказаха, че инвеститорът е заградил зеленото пространство. След като хората са организирали протест, оградата е била премахната, а днес те предупредиха, че протестите им ще продължат, докато Столичната община спре да издава разрешителни за строеж в зелените площи при блоковете около метростанция "Обеля".

Протестът започна в 11:00 ч. в зелената площ между блоковете 260 и 262. Той беше подкрепен и от представители на Инициативен комитет срещу презастрояването в кв. Младост.

В протеста се включи и председателя на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова, поканена от организаторите на протеста. По време на демонстрацията тя заяви, че една година след изборите за кмет нищо в София не се е променило.

Манолова припомни, че миналата година, непосредствено преди местните избори, отново е имало протести срещу застрояване на зелени площи в Обеля, като тогава е ставало въпрос за съседно каре. 

"Столичният кмет Йорданка Фандъкова обещаваше, че няма да се строи върху зелени площи и няма да се развалят детски площадки. Тук обаче възнамеряват да направят точно това – върху зелената площ да построят седеметажен жилищен блок и да махнат площадката", каза председателят на "Изправи се.БГ".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК