Защо БСП не подкрепи идеята на ГЕРБ за временна комисия в парламента?

Според депутата Иван Иванов това е заговор срещу българската демокрация

01.10.2020 | 22:15 Редактор: Ралица Братанова

Бурен дебат и липса на кворум осуетиха създаването на временна комисия за промени в Конституцията. От опозицията се обявиха категорично против всякакъв диалог. Предложението на ГЕРБ е временна комисия,  която ще заседава в срок от 2 месеца и ще има 18 членове. 

"Категорично заявихме своята позиция за невъзможността този парламент да изложи каквито и да е промени за нова Конституция. Този парламент е изчерпан. Нямаме място в този заговор срещу българската демокрация", коментира депутатът от БСП Иван Иванов в "Денят ON AIR".

По думите му това е "дъвка", която има единствена цел - да даде шанс на управлението да оцелее.

"Искането на протестиращия на улицата е едно - оставка на правителството. Редно е да успокоят обществото", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Според Иванов това, че има хора, които са излезли на улиците, е достатъчно показателно, за да стане ясно какво е настроението на обществото и то иска предсрочни избори.

Проучване на "Маркет линкс" за електоралните нагласи показва, че при избори днес БСП и ГЕРБ ще имат почти еднакъв резултат.

"Това проучване дори показва лека преднина. Тя ще се увеличава във всеки изминал ден, в който ГЕРБ остава на власт. Предстои БСП да представи по-сериозно своите политики и своята алтернатива на една партия, която има възможността да предложи бъдеще на българските граждани, което да отговаря на техните искания. Ние сме ги чули", категоричен е депутатът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК