Караянчева: Разрешаваме достъпа на журналисти до депутатите

Председателят на НС обяви, че представителите на медиите ще влизат с баджове и маски

30.09.2020 | 11:55 Редактор: Виктория Гетова

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще бъде разрешен достъпът на журналисти до депутатите.

До това решение се стигна след серия от петиции и сигнали от журналисти, отразяващи работата на Народното събрание, които бяха разпратени до институциите.

"Идеята на разпределението в сградата на Народното събрание в никакъв случай не е била да се ограничи достъпът на журналисти до парламента", заяви Караянчева.

"Последното, което можем да искаме, е да пострада качеството на вашата работа. Вие знаете, че имате достъп, както до пленарна зала, имате достъп тук, до тази трибуна, има и конферентна зала, но от днес ще отворим и турникета, който е над нас, помещението, което се води като клуб на народни представители, за да може да имате достъп и до тази зона, за да може наистина качеството на информацията, която получавате и достъпа до народните представители, да бъде по-директни. Огромната ми молба само ще бъде - ще ви направим баджове, за да може да се отличавате, и съответно, ще ви помоля да носите маски през цялото време в помещенията на НС", обясни тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 4 седмици
Леле тая колко е грозна Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
dinka.nikolova@abv.b
преди 4 седмици
Кой взе това решение???.... Народните представители ли, задкулисието ли, Г-жа Кара янчева ли само-лично/самоволно ли?....Какъв е тоя неясен текст? - информация ли или замажи-деформация за неграмотни? Сигнализирай за неуместен коментар