Последен ден за подаване на коригирана данъчна декларация

Срокът за физическите лица бе от 30 април до 30 септември

30.09.2020 | 10:36 Редактор: Юлия Христова
Последен ден за подаване на коригирана данъчна декларация

Днес е последният ден, в който можем да подадем коригирана данъчна декларация. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

Срокът за физическите лица бе от 30 април до 30 септември. За този период те можеха да поправят неправилно въведените данни, свързани с декларираните пред Националната агенция по приходите (НАП) данъци от предходната година. Юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, разполагаха с по-кратък срок, който бе от 30 юни до 30 септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн. За целта трябва да разполагат с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с валиден електронен подпис, пише "Монитор". 

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция www.nap.bg или на телефона на НАП - 0700 18 700 /обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор/. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК