Граждани алармираха за некачествен ремонт на пътя Русе-Бяла

Цената за изработването на проекта е 30 хил. лв

29.09.2020 | 13:35 Редактор: Ивет Арабова

Жители на Русе сигнализираха за некачествен ремонт на участъка от третокласния път Русе-Бяла. Мястото е едно от най-опасните в страната заради концентрацията на катастрофи в района.

Новият асфалт на отсечката между русенските села Иваново и Две могили е положен преди няколко месеца. Днес майстори разбиват готовата настилката, за да полагат водосточни тръби. Според експертите водостокът е първото нещо, което се прави преди да започне реконструкцията. 

"Аз в моята практика не съм срещал такава методология – първо да се полага асфалтът, после да се копае и да се поставят водостоците. Защото сега тези дупки не могат да бъдат уплътнени, понеже са твърде малки за голямата сериозна уплътнителна техника", обясни геодезистът Иван Недокланов.

Върху новото асфалтово покритие вече са изкопани места за 2 водостока и са маркирани още три. "В момента са останали несигнализирани с никакви знаци камари с чакъл, стърчащ от асфалтовата покривка. Опасни са за шофьорите, вечер не е осветено", подчерта Недокланов.

Според Иван, който пътува всеки ден в района, разкопаните места са опасни.  "Не е правилно. Би следвало който го е направил, моментално да се оправи, защото някой ако кара малко по-бързичко, може да стане беля", смята мъжът.

Екипът ни изпрати запитване до Агенция "Пътна инфраструктура" и очакваме отговор. Третокласният път на Русе-Бяла се ремонтира по програмата на АПИ за подготовка на магистралата Русе-Велико търново. Като само цената за изработването на проекта е 30 хил. лв. Очакваме отговор от АПИ.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК