"Републиканци за България": Цветанов събира бивши кадри на ГЕРБ, ДСБ и СДС

Сред основните цели на партията e повишаване на качеството на живот

27.09.2020 | 14:18 Редактор: Юлия Христова

Нов играч се появява на политическата сцена от днес. Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов учредява днес своята партия Републиканци за България. 

Точно преди седмица Цветан Цветанов представи част от Инициативния комитет. Сред тях са бивши кадри на ГЕРБ, но и на партии като ДСБ и СДС. Известни спортисти, като олимпийският вицешампион Благой Благоев, телевизионният журналист Горан Благоев, лекари, университетски преподаватели, български мигранти от страни в Западна Европа, Австралия и Америка.

Цветанов позиционира "Републиканци за България" в център-дясно. Той даде заявка, че партията ще работи за запазване на евроатлантическата посока на развитие на страната и увери, че това не е лидерски проект. Като свои евентуални партньори посочи центристки и десни формации.

Сред основните цели на партията са гарантиране на гражданските права, повишаване на качеството на живот и ускорено икономическо развитие на регионите.

"Ще се залагана на ефективно електронно управление, електронно гласуване, за да се превъзмогне страхът", заяви Цветанов. Той призова за нормалност на отношенията в партията.

"Нуждаем се от политически проект, които да обединява всички, независимо от тяхната възраст, образование и религия. На страната ни ѝ липсва ясна посока как да стигне до българите в чужбина", допълни той и поиска оставката на сегашното правителство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
112
преди 3 години
Не мога да разбера защо някой хора подценяват Цветанов ! Човекът изгради ГЕРБ и направи от тази партия машина за печелене на избори ! Защо да не вкара и новата формация в НС ! Нима иска т Малинов д влезе с неговите азиатски претенции ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Цветанов, ти си един смешен позьор и ясно ще го видиш на изборите догодина. Сигнализирай за неуместен коментар