Борисов и Радев отново влязоха в задочен спор заради скандалните записи

Президентът и премиерът осъдиха действията на двамата руски дипломати, шпионирали у нас

24.09.2020 | 13:40 Редактор: Ралица Братанова

Премиерът Бойко Борисов коментира, че единствените указания, които са давани към служителите на реда по време на протестите, са да пазят хората. Борисов беше на инспекция в Шумен, където коментира и политическа криза в страната.

Идеята за експертен кабинет е изгодна за ГЕРБ, но не е отговорна. Това обяви премиерът Бойко Борисов в отговор на тиражираната все повече идея за изход от политическата криза в страната. "Това устройва ГЕРБ най-много. Мен ме устройва, защото ще мога да работя за партията и да не се движа всеки ден по-социално икономически теми. Ние важните теми за държавата ги свършихме", коментира премиерът.

А работа има още много да се свърши и правителството не възнамерявало да се оттегля. Темата за диалога между "Дондуков" 1 и 2 отново вкара президента и премиера в задочен спор. Пропастта между институциите се задълбочава, а причините са корупцията и скандалните записи, категорични са първите мъже в държавата. 

"Много пъти съм изяснил как коварно неговите хората, на жаргон ще го кажа ме сготвиха. С една прекрасна госпожа, която нащрака в мое отсъствие. Много добре направиха ситуацията. Като ченгеджийска операция го направиха, много добре, шапка им свалям. Неслучайно само той го повтаря. А неговите записи, дето той хъка мъка са със законни разузнавателни средства", категоричен бе Борисов.
 
"Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да е индулгенция и опрощаване за шкафчета", отсече държавният глава. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дрeмсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК