В красивите Родопи: Реката край с. Борино е като отходен канал

Да се открие виновникът за замърсяването, се иска в сигнал в Helpbook

23.09.2020 | 23:02 Редактор: Анисия Иванова
В красивите Родопи: Реката край с. Борино е като отходен канал

Каквото и да се каже за красотите и чудесата на Родопите ще е малко, но за съжаление получихме сигнал платформата Helpbook.info  от наш потребител, който имал късмета да посети това райско кътче, но посещението му оставило горчив вкус.

Ето какво ни пише той: „На 18.09.2020 г. бях на тийм билдинг на Дяволската пътека, на няколко километра от с. Борино, близо до Девин, Смолянско. За съжаление реката беше ужасно замърсена и миришеше на отходен канал. В допълнение на едно от местата за почивка имаше нерегламентирано сметище. Моля за спешни мерки за откриване на източника на замърсяване и прекратяване това унищожаване на природата“! От изпратените снимки се вижда заринато с клони и боклуци речно корито, а водата е покрита с гъста кафява пяна с неизвестен произход и източник. Истинско престъпление е да се унищожават по този начин природните ресурси, а за опазването им сме отговорни всички ние!

Ако видите нередност, с която се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК