Срути се част от тавана на подлеза на Делфинариума във Варна

При инцидента няма пострадали, а районът е отцепен

23.09.2020 | 12:15 Редактор: Виктория Гетова

Инцидент във Варна – огромно парче от таван на подлез падна и по чудо не рани хора. Съоръжението е на оживено място и се ползва постоянно от пешеходци.

Сряда, рано сутринта. Таванът на подлез до спирка "Делфинариума" във Варна рухва, малко след като от там минава група деца. За късмет жертви и пострадали няма.

Спирката обслужва голям квартал и няколко училища в района, а подлезът е единственото място, от където може безопасно да се пресече оживения булевард от Варна за Златни пясъци. За последно ремонт на съоръжението е правен преди 5 години.

След инцидента, мястото беше отцепено от полицията. Огледът на аварийната група показа, че най-вероятна причина за падането на декоративния елемент е корозия на поддържащите го части.

"Тази конструкция е с правенето на подлеза още направена. Не е от ремонт, то се вижда, че всичко е старо. Отстраняват се кабелите, ще премахнем конструкцията, ще направим нова", коментира Петър Станчев, представител на строителната фирма.

Със заповед на кмета от 2018 г., състоянието на подлезите във Варна се следи от районните кметства. Данни, че този е опасен - нямало.

"Не е имало някакви признаци, че има някакъв проблем – напуквания или някакви други такива признаци, че ще възникне този проблем. Предполагам, че в рамките на 20 дни ще успеем да възстановим изцяло подлеза след като бъде премахнат декоративния елемент, ще направим съответната организация да обезопасим с огради, да може да преминават пешеходци през подлеза", обяви инж. Христо Иванов от община Варна.

Общо 28 подлеза ще бъдат ремонтирани до края на годината във Варна.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Егати! Вие представяте ли си каква тежест е това цяла панелна плоча да падне! Ако имаше хора, щяха да станат на мекица. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години