Велико народно въстание 3: Лагерът на майките от "Системата ни убива" бе проверен

Площад "Независимост" вече е изпълнен с протестиращи граждани

22.09.2020 | 18:05 Редактор: Георги Камарашев

76-и ден на протести с искане за оставки. Площад "Независимост" е изпълнен с граждани, които искат министър-председателя и главния прокурор да се оттеглят.

Този път обаче т. нар. Велико народно въстание 3 започна в 17:00 ч. Протестиращите се събраха пред Президентството в пространството на "Дондуков" 2. Има хора от Русе, Бургас и други градове от страната. Полицаите към момента са свалили своите щитове.

Затворен за движение е бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Органите на реда проверяват за опасни вещества и предмети. Проверките започнаха от 14:00 ч. от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива". На събитието продължават да се събират недоволни.

Полицейското присъствие в Триъгълника на властта е изключително засилено. Организаторите на демонстрацията призовават гражданите да не се поддават на провокации.

Преди минути се стигна до остър език между част от протестиращите и полицаите. Причината беше това, че една жена искаше да се присъедини към протестиращите, но полицейският кордон не я допусна. В района на улица "Раковска" избухна и една бомба.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК