Валежи и захлаждане през уикенда, новата седмица започва със слънце

Над планините ще се развива купеста облачност

18.09.2020 | 07:25 Редактор: Ивет Арабова

Минималните температури за тази сутрин са от 12 до 17 градуса, по морския бряг - до 19. Слънчево остава времето в ранните часове. От запад облаците бързо ще се увеличават.

Следобед ще има значителна облачност, с превалявания в югозападните райони и по Южното Черноморие. Максималните температури - от 26 до 30 градуса. 

По Черноморието сутринта ще бъде слънчево. Следобед над юг от Бургас облаците ще се увеличат. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 27 градуса. Морската вода е с температура от 24 градуса по северното крайбрежие до 25 градуса по южното. Над планините ще се развива купеста облачност, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

През почивните дни се очакват валежи и захлаждане. В събота по-съществено ще превалява над северозападните и над източните райони.

В неделя ще се задържи хладно и с повече облаци над Източна България. Слаби превалявания са възможни по Южното Черноморие. В понеделник и във вторник ще има повече слънце, ниски облаци ще има по Южното Черноморие. Ще се затопля. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК