Трети ден родители от разградско село не пускат децата си на училище

Причината обаче не е свързана с Ковид-19, а е конфликт с ръководството на учебното заведение

17.09.2020 | 20:17 Редактор: Георги Камарашев

Трети ден родителите от разградското село Езерче отказват да пуснат децата си на училище. Причината обаче не е свързана с Ковид-19, а е конфликт с ръководството на учебното заведение.

Родителите от години се оплакват както от лошите резултати на децата им в клас, така и от отношението на преподавателите. 

И са категорични, че няма да пуснат децата си на училище, докато не се смени ръководството. 

Директорът на училището подозира, че исканията на родителите са резултат от външен натиск.

"Пред родителите и пред колегите ми също го казаха – на мен ми прозвуча като ултиматум – ей сега си подава г-жа Карман оставката и се свиква извънреден общински съвет и председателят на Общинския съвет ще гласува дофинансиране и одобряване на маломерните паралелки", каза директорът на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" Зюлейха Карман.

От своя страна кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу заяви, че трябва да се даде гласност на проблема.

"Това решение на общинския съвет е продиктувано от факта, че не се чуват тия родители. И трябваше да се направи нещо такова, за да се даде гласност, за да проумее директорът и РУО и областният управител, че наистина има проблем", обясни той.

Дали ще бъде отстранено ръководството на училището ще стане ясно след като приключи проверката от регионалния инспекторат по образование, която тече в момента. Междувременно ще се търси начин за решаване на конфликта между директор и родители чрез диалог.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК