Няма да затварят училищата в София, Стара Загора и Русе заради Ковид-19

Над 100 са изследваните ученици и персонал в столичното 55-о училище

17.09.2020 | 18:36 Редактор: Георги Камарашев

Два дни след началото на учебната година се увеличават училищата, в които има поставени класове под карантина заради заразени с Ковид-19. Засега нито едно от училищата в София, Стара Загора и Русе няма да бъде затваряно.

Над 100 са изследваните ученици и персонал в столичното 55-о училище. От РЗИ съобщиха, че 8 са служителите в училището, които са дали положителна проба за Ковид-19. Опасност училището да бъде затворено засега няма.

"Смятам, че сме много добре подготвени, разбира се, подготвени, доколкото е възможно в тази ситуация. Вие сами може да се уверите, в нашето училище са отворени 6 входа, респективно училището е разделено на 6 сектора. Работим на 4 времеви графика, така че да няма взаимодействие между паралелките", заяви директорът Таня Иванчева. 

Нито родителите, нито учениците са притеснени заради случаите на коронавирус в училището. Тодор е родител на ученик в 5 клас. 

"Не се притеснявам, мисля че мерките са адекватни, децата са с маски, всичко, което трябва се спазва", каза той.

Според децата санитарните мерки в училището се спазват. Проверка и от министерството тече в училището, за да се разбере как се е стигнало да разпространението на заразата.

"При всички случаи ще има, заради многочасовото и многочисленото взаимодействие, ще имаме заболели, но не очакваме бум, средата е спокойна", заяви образователният министър Красимир Вълчев.

Въпреки данните, че коронавирусът не е толкова опасен за децата, вече над 500 са заявленията от родители, които искат децата им да се обучават от вкъщи.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
За сега няма, ама знае ли се... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Маги сос
преди 3 години
Непротивоконституцийоснователствувайте! Сигнализирай за неуместен коментар